De lesauto

In het verkeer speelt de veiligheid van een voertuig een belangrijke rol. Daarom is als lesauto gekozen voor een Subaru XV 2.0 Luxury Plus Diesel. Een modieuze en luxueuze auto, die uitgerust is met tal van actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. Gevaar moet je kunnen zien aankomen, daarom is de Subaru XV zodanig ontworpen dat je als bestuurder maximaal zicht hebt op de omgeving. Want veiligheid staat natuurlijk voorop!

Actieve veiligheid, om een aanrijding te voorkomen

Vele functies waardoor de Subaru XV zo sensationeel rijdt dragen ook bij om onheil vóór te zijn. Het door zijn Symmetrical AWD stabiele, responsieve weggedrag wordt versterkt door het lage zwaartepunt van de SUBARU BOXER motor. Gecombineerd met het standaard aanwezige Vehicle Dynamics Control-systeem, de trefzekere wielophanging, het antiblokkeer-remsysteem en de snel en zuiver reagerende besturing helpt dit alles jou als bestuurder de controle te behouden.

Passieve veiligheid, om een botsing te doorstaan

De bescherming van inzittenden kreeg in het ontwerp van de Subaru XV hoge prioriteit; dat merkt je aan grote en kleine details zoals de extra veilige vormgeving van de zitplaatsen en de pedalen. De energie-absorberende carrosseriestructuur is op kritieke punten slim versterkt met trekvaste staalsoorten, die de buigstijfheid verhogen en zorgen dat de botsenergie de inzittenden zo min mogelijk kan bereiken. Daarnaast nemen nog meerdere geavanceerde veiligheidsfuncties in het interieur de directe bescherming van inzittenden op zich.

5-sterren veiligheid door Euro NCAP

De Subaru XV zet een nieuwe standaard neer voor voetgangersbescherming. Dankzij nauwgezet ontworpen en toegepaste technieken is de Subaru XV door Euro NCAP bekroond met 5 sterren, de hoogst mogelijke waarde bij deze veiligheidstest voor motorvoertuigen.

Tijdens de rijles zul je niet alleen de rijkwaliteit van deze auto ervaren maar ook vertrouwd raken met de vele opties en mogelijkheden die deze auto biedt. Het geïntegreerde navigatiesysteem evenals de cruisecontrole en de boordcomputer zullen tijdens de rijlessen aan bod komen.

De lesauto is geleverd door Autobedrijf Eussen BV, Subaru dealer van Limburg en omstreken. Kijk voor meer informatie op www.eussen.nl