FAQ

Hoeveel lessen heb ik nodig en hoe lang duurt een rijopleiding?

Dat verschilt natuurlijk per leerling. Iedere leerling is anders en iedere leerling heeft een andere aanpak nodig. In de rijopleiding krijg ik te maken met enorme leerling-verschillen, met tal van factoren die daar een rol in spelen. Denk maar aan inzet, aanleg, maar ook Faalangst, Autisme, ADD en dergelijke. Ondanks al die verschillen en soms beperkingen is het te behalen niveau voor iedereen nagenoeg hetzelfde, maar de weg ernaar toe is voor iedereen anders. Het is dus niet het aantal lessen en/of de duur van een opleiding maar het niveau dat uiteindelijk bepalend is.

Gaat mijn rijexamen door bij slecht weer?

De examinatoren van het CBR kunnen een examen uitstellen als de weersomstandigheden en/of de toestand van de wegen het afnemen van een valide examen onmogelijk maken. Het CBR bekijkt dit per dag, per examen. Het uitgangspunt is dat een rijexamen doorgang vindt.

Als het examen geen doorgang vindt, wordt je rijopleider direct na het besluit uit te stellen hierover gebeld door de examinator. Als de examinator niet aan de rijopleider heeft gemeld dat een examen wordt uitgesteld, moet je ervan uitgaan dat het examen doorgaat.

Bron: CBR

Wat is een DigiD?

Om je te legitimeren heb je een identiteitskaart of paspoort nodig. Op het internet kun je dit doen met je DigiD. Een DigiD is een persoonlijke code waarmee jij je kunt legitimeren op het internet. Zo weten overheidsinstellingen dat ze ook echt met jou te maken hebben.
Voor het machtigen van een rijschool of het aanvragen van een begeleiderspas heb je een persoonlijke DigiD code nodig.

Ik ben al 17 jaar geworden voor 1 november 2011, kan ik meedoen aan 2toDrive?

Je kunt niet meedoen aan 2toDrive als je voor 1 november 2011 al 17 jaar bent geworden. Voor jou gelden wel speciale regels, je mag namelijk alvast starten met het volgen van rijlessen en het theorie-examen afleggen op je 17de. Vanaf je 18de verjaardag mag je het praktijkexamen afleggen. Je hoeft daarna niet met een coach te rijden.

Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?

Slaag je voor het theorie-examen, dan blijft deze uitslag 1,5 jaar geldig. Dit betekent dat je binnen 1,5 jaar na het halen van je theorie-examen moet slagen voor je rijexamen. Lukt dit niet, dan zul je opnieuw theorie-examen moeten doen.

Naam *

Adres *

Email *

Woonplaats *

Onderwerp

Uw bericht