Praktijkopleiding

De praktijkopleiding wordt samengesteld volgens het RIS principe in combinatie met de reguliere manier van opleiden. RIS staat voor Rijopleiding in Stappen. Door deze methode is het mogelijk om voor iedere leerling een opleiding op maat samen te stellen. Het praktijkgedeelte is dus niet gestandaardiseerd maar houdt rekening met de kenmerken en leerstijl van de leerling. Je leert stap voor stap autorijden in een voor jou geschikt tempo en op een wijze die bij jou past. Door deze manier van opleiden word je beter voorbereid op de verkeerstaak en neemt de slagingskans op het examen toe.

Een rijles duurt 60 minuten en wordt één op één gegeven. Je hoeft dus geen andere leerlingen op te halen of naar huis te brengen. Tijdens de praktijkles zal de verkeerstheorie geïntegreerd worden en zullen de verbanden tussen theorie en praktijk gelegd worden. Er zal niet alleen aandacht besteed worden aan wat je moet kennen en kunnen maar ook wat je moet willen.

Een juiste mentaliteit en houding in het verkeer dragen immers bij aan de veiligheid. Je instructeur zal de taken die je moet beheersen niet alleen uitleggen maar ook demonstreren hoe en motiveren waarom het zo moet. Daarna zal hij jou begeleiden bij het oefenen om je de leerstof stap voor stap eigen te maken.